Luft-vattenvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpen är en funktionssäker uppvärmningslösning i egnahemshus av alla storlekar.

Luft-vattenvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpen är en effektiv uppvärmningsform som är tillräcklig som huvudsaklig värmekälla för ett helt hus. Den kan även användas för uppvärmning av bruksvatten. Som namnet säger överför luft-vattenvärmepumpen energi från utomhusluften till ett vattenburet uppvärmningssystem.

Med en luft-vattenvärmepump är det möjligt att spara 50-60 % av uppvärmningsenergin. Med denna pump är det möjligt att utvinna uppvärmningsenergi nästan lika fördelaktigt som med jordvärme, men utan att borra i jorden. Luft-vattenvärmepumpen är lämplig i nya hus, men kan också lätt installeras i stället för ett befintligt uppvärmningssystem.

Under den strängaste köldperioden behöver luft-vattenvärmepumpen ett reservvärmesystem. Som reservvärmesystem används normalt värmepumpens inre elmotstånd.

Kontakta oss


Luft-vattenvärmepumpar

Luft-vattenvärmepumpen Daikin Altherma LT

Luft-vattenvärmepumpen Daikin Altherma LT

Luft-vattenvärmepumpen Daikin Altherma LT är en innovativ värmeapparat. Värmepumpen består av två fabriksfärdiga delar som erbjuder de bästa effekterna beroende av säsong. Pumpen kan producera värme, varmt bruksvatten och kylning (option).

Med hjälp av den praktiska och lätthanterliga styrenheten kan användaren välja de inställningar som är lämpligast. Värmepumpen är anpassad och utrustad för krävande finländska förhållanden och har många avancerade lösningar. Pumpen kan producera värme ner till en utetemperatur på - 25 °C, och, om temperaturen sjunker ytterligare, sköter värmepumpens elmotstånd värmeproduktionen. Pumpen kan, om så önskas, kombineras med solenergi via en hybridkoppling.


Luft-vattenvärmepumpen HITACHI Yutaki M

Luft-vattenvärmepumpen HITACHI Yutaki M

Med Yutaki M från luft till vatten värmepumpen kan vi konsekvent möta den växande efterfrågan på tilläggs- och huvudvärmesystem för nya och befintliga byggnader. Den är givetvis utrustad med Hitachi inverterteknologin. Utomhustemperaturer på -20 °C - +40 °C utgör inget problem tack vare värmepumpens otaliga specialegenskaper, bl.a. vätskeinprutning. Vattentemperaturen kan variera mellan 20 °C och 65 °C beroende av den omgivande temperaturen. Andra värmesystem kan kopplas ihop med Yutaki M tack vare en bivalent drift. Den kan också anslutas till en varmvattenberedare.


Luft-vattenvärmepumpen HITACHI Yutaki S

Luft-vattenvärmepumpen HITACHI Yutaki S

Den mycket effektiva Yutaki S luft-vattenvärmepumpen kan helt ersätta ett konventionellt värmesystem eller användas tillsammans med en befintlig uppvärmningslösning beroende på behovet. Den värmer tillförlitligt även när den omgivande temperaturen är så låg som -20 °C och kan reglera rumstemperaturen på sommaren. Den matar lågtemperaturradiatorer, golvvärme, eller blandade system beroende av behovet. Det är också möjligt att som standard ansluta systemet till solfångare och elvärme. Monovalent drift är möjlig upp till 60 °C.


Luft-vattenvärmepumpen HITACHI Yutempo

Luft-vattenvärmepumpen HITACHI Yutempo

Till systemet hör en single-split värmepumps utomhusdel och en inomhusdel bestående av en 270-liters tank av rostfritt stål. Utomhusdelen är utrustad med en DC-inverterstyrd kompressor som höjer bruksvattnets temperatur till 65 °C. Tanken är utrustad med en elektrisk tilläggsvärmare, som kan kopplas på vid behov.

Funktionssäker och energieffektiv.

Kontaktuppgifter

  • Postadress:
  • Borgåvägen 225
  • 07700 Forsby
  • Olof Åkerlind
  • 0400 554 714
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ta kontakt

Lämna ett meddelande eller ge oss dina kontaktuppgifter, så ringer vi upp.

Ta kontakt nu